FAMOLA - Dansk design og produktion
FAMOLA - Dansk design og produktion

Fodre fuglene og få glæde af dem hele vinteren

Mejser og dompap på foderbrættet fra Famola Design

Mejser og dompap på foderbrættet fra Famola Design

 

Det er en god ide at starte fodring allerede i det tidlige efterår. Hvis man fodrer dagligt kan man tiltrække mange fugle, og nogle af dem vil blive faste vintergæster i haven. Man kan fodre fuglene hele året rundt men det er vigtigst i de koldeste vintermåneder. Ved at holde på fuglene hele året kan de være til stor gavn når de æder de insekter som ødelægger grøntsager og græsplæne.

I Katrinedal få kilometer syd for Them designer og fremstiller FAMOLA foderhuse, som opfylder fuglenes behov for en god foderplads, hvor foderet er tørt og fri for sne. Fuglehusene er lavet i materialer som er vind og vejrbestandigt og dermed kan holde i rigtig mange år.

Foderhusene er lavet i et tidsløst design og udformet så foderet hele tiden er tørt og fri for sne samtidig med at foderet bliver doseret efterhånden som fuglene har behov for frøene. Dermed er der reduceret foderspild. Foruden at man kan avende almindelige fuglefrø så kan man også hænge mejsekugler og andet som kan hænge tørt under selve foderhuset.

Mejsekugler og frøblandinger med et højt fedtindhold giver flere fugle ved foderpladsen. Nogle entusiaster laver selv deres mejsekugler ved at hælde en god frøblanding i smeltet svine-, fåre- eller oksefedt, men det skal være usaltet. Den flydende masse hælder man til slut i forme, f.eks plasticbægre, hvori der er anbragt et stykke ståltråd til ophængning.

Det er en stor fornøjelse at se de aktive fugle når de spise af foderet, placer derfor foderbrættet, så du kan holde øje med fuglene indefra huset.

Foderhusets fra FAMOLA har bærepæl som er udformet af galvaniseret metal ligesom det øvrige foderhus, Det glatte metal hindre at katte kan kravle op til foderbrættet.

Læs mere om foderbræt fra Famola

Facebookgoogle_pluspinterestlinkedinmail